Laman Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000

KES RAHIM NOR – SATU PEMBONGKARAN OLEH SUMBER DIPERCAYAI

DENDA keatas Rahim Nor yang dipersoalkan di Parlimen oleh Wakil BA itu mungkin tidak akan merobah apa-apa.

Rahim Ugut Semua Pihak

Dari beberapa sumber yang diketahui umum, Mahathir sendiri telah diugut oleh Rahim. Sekiranya perbicaraan keatas dirinya melibatkan masalah berpanjangan kepada keselesaan hidupnya – Siang-siang Rahim telah mengugut Mokhtar Abdullah – “I’ll make the PM to answer everything. Afterall he is the real culprit. I will ascertain that Mahathir’s head will roll, too. Mark my word!!” – kata Rahim kepada Mokhtar.

Mokhtar AG terus berjumpa Mahathir dan berbincang. Mahathir menggigil. Mulutnya terkaku. Mahathir tahu bahawa Rahim tidak takut dengan ugutan. Mahathir tau, Rahim meant business. Rahim ada kaki boleh ‘bunuh’ Mahathir anytime kalau dia mau!!

Rahim juga ada beberapa fail penting yang boleh buat Mahathir sendiri akan terjerat. Rahim ada pita rakaman suara Mahathir bercakap di talipon, di pejabat, perbualan empat mata antara Rahim-Mahathir, Rahim-Daem, Rahim Megat Joned, Rahim-Moktar Abdullah, dll.

Itu semua bahan bokti yang BOLEH memperosokkan Mahathir ke dalam kancah “cess-pool jenayah berat” yang memungkinkan orang UMNO sendiri akan menyingkirkan Mahathir. Rahim adalah anggota polis yang seasoned dan terlatih dengan kerja Special Branch dan espionage!! Mahathir kecut!!

Dalam tangan Rahim ada banyak kes jenayah Rasuah, Penyelewengan, Rogol, Tangkap Basah menteri UMNO, arahan jahat dan jenayah pemimpin UMNO dan komponen BN. Sebelum pencen, Rahim sudah angkut dan simpan disatu tempat. Boleh jadi “6-Kotak” juga?

Pendek kata, Rahim Nor sudah cukup bokti untuk menggegarkan seluruh kebusukan kerajaan Diktator Mahathir!! Ini, Mahathir cukup takut, gentar, kecut dan TERPERANGKAP!! Kata sumber maklumat itu.

Perbicaraan Cuma ‘Formality’

Rahim tau, perbicaraan keatasnya cuma satu formaliti mudah. Hukumannya tidak lebih dari ‘jangan tidak’ saja. Rahim sudah demand mana ganjaran berjuta yang dijanjikan. Mana perlindungan kepadanya!! Rahim sekarang at the ‘upper-hand’. Mahathir sudah mula takut.

Mahathir menjanjikan sejumlah juta ringgit sebagai ganjaran menyimpan rahsia. Rahim sudah simpan ddalam akaun Rahim di Singapura, London, US dll. Daem telah mengeluarkan sejumlah wang yang banyak di Brussels, Beligium. Rahim sekarang adalah jutawan!!

Beberapa anggota polis berpangkat tinggi telah berikhtiar menyiapkan beberapa dokumen supaya Rahim mendapat perlindungan diplomatik diluar negara. Semua itu diketahui oleh Mahathir. Rahim ada 3 paspot antarabangsa dengan nama berlainan.

Janji Mokhtar Abdullah

Mokhtar, Ghani Patail, Eusoff Chin, telah berbincang untuk memberi kelepasan kepada Rahim. Keputusannya: Mokhtar telah mengobah-pinda tuduhan keatas Rahim kepada “simple hurt’ dengan pertimbangan undang-undang dengan menilai alasan-alasan peguam Rahim kepada Peguam Negara.

Pendekar Amin Mulia (sepatutnya Rais Yatim) diarah menjawap soalan Parlimen Pembangkang. Pandikar Amin Mulia, Menteri di JPM tidak lebih dari budak upahan yang tidak tahu apa-apa. Dia adalah sebodoh-bodoh manusia kerana pertama kali menjejak kaki sebagai Menteri. Mokhtar sendiri menengking beliau kerana kebodohannya menunjukkan marah kepada Pembangkang.

Mahathir Naik Berang

Yang paling menggegarkan ialah: Mahathir telah mendapat ugutan langsung dari Rahim kerana Mahathir mahu Rahim mengaku bersalah. Mahathir berkata, “Kalau you tak mengaku salah, they all will dig the case. You’ll be in hot soup”.

Rahim jawab, “Am only a smallman Datuk Seri, but you must understand the whole police force know your involvement. You were arround while I hit Anwar. I will field all my witnesses. It’s now left entirely to your choice!!”.

Mendengar itu, Mokhtar intervened. Akhirnya, keputusan pejara diterima dengan syarat bahawa Rahim tidak akan dipenjarakan. Dia akan berlepas keluar negara – ke satu destinasi yang tidak dipastikan untuk bercuti atas perbelanjaan Mahathir-Daim, menggunakan paspot palsu!!

Berita terkini menyebut, Rahim akan berlepas dengan private jet ke sebuah pulau di lautan India. Dari sana baru beliau akan beredar jauh. Maknanya Rahim tidak akan dipenjarakan langsung!! Rahim aan dibenarkan pulang selepas tempoh 6 bulan jika beliau mahu.

Penjenayah Elit UMNO

Begitulah nasib penjenayah dibawah perlindungan Mahathir – pasti akan selamat (di dunia). Itu sebab kita nampak bagaimana Rafidah Aziz, Rahim Thamby Chik, Megat Joned, dan beberapa penjenayah UMNO terlepas dari cengkaman undang-undang!! Mereka tidak akan menunjukkan muka rongseng atau takut dengan tindakan undang-undang.

Kata seorang Pegawai kanan Polis, “Mahathir is the law, and he owns everything …from the Police, the judges, the BPR, the Banks, etc..etc…etc…” Kata sumber itu, “It takes a thief to catch a Thief..!!”

Kita sekarang berhadapan dengan cengkaman seorang Diktator yang menggunakan jenayah sebagai “rule of the game’!! Tapi sampai bila?

Amin Sapiro
(Ahli UMNO atas Pagar Berduri)


Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com