Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite


KUBURKAN SAJA KARIER POLITIK MAHATHIR INI – MENYUSAHKAN..!! (Bah 4)

(Khusus sebagai taklimat untuk para perwakilan ke Perhimpunan UMNO Mei 2000)

KONSEP “MELAYU BARU” – ELOK MAHATHIR SETAKAT TERAPKAN DALAM KELUARGANYA SAHAJA!!

....sambungan

Seterusnya….Fikirkan ini demi anak-cucu kita:

‘Melayu Baru’ ala Mahathir Mohammad – Melayu “BARUA”

Terjerumusnya masyarakat orang Melayu di abad ke 21 ke lembah kedurajaan akhlak, kehinaan pekerti – hingga lupa budaya dan ugama; adalah kerana Mahathir Mohammad ini terlalu banyak mencampuri urusan hidup bangsa Melayu dari segenap penjuru.

Mahathir telah menyebabkan sistem dan struktur sosial orang Melayu tidak lagi selari dengan tuntutan ugama Islam anutan orang Melayu zaman berzaman. Dengan itu, tradisi mereka (yang taksub kepada ideologi Mahathir) sudah jauh berbeda, menyimpang dari yang lazim dan biasa. Mahathir telah menjadikan FITNAH sebagai budaya Melayu Baru. Mahathir mengamalkan karenah melindungi segala macam jenayah, maksiat (perogol dan rasuah), tipu-helah, dendam-fitnah sesama kalangan pemimpin dibawah telunjuknya.

Mahathir juga pelindung kepada budaya SAMSENG dikalangan anggota Polis. Rakyat tidak lagi rasa selamat. Boktinya, lihat bagaimana Mahathir melindungi Rahim Nor, Ridwan, Musa Hassan dan sekutu SB dan FRUnya membelasah dan mengganas, ‘membunuh’ dan menyiksa orang dalam tahanan (yang belum tentu bersalah).

Mahathir adalah orang yang paling tinggi ‘rating’ dalam senarai pengamal RASUAH dan pemecah undang-undang negara! Budaya rasuah sudah menjalar kepada semua pemimpin UMNO dan BN termasuk anak-pinak mereka.

Tanya Rafidah, Daim Zainuddin, Mohammad Rahmat, Ghaffar Baba, Ramli Ngah Talib, Isa Samad, semua MB UMNO, Wakil Rakyat UMNO/BN. Setiap orang dari mereka adalah pejarah dan penjenayah!! Cuma bedanya, mahkamah regim Mahathir hanya menghukum orang yang “TIDAK Bersalah”. Muka-muka penjenayah seperti dirinya, tidak perlu diheret ke mahkamah!! Itu adalah generasi “Melayu Baru” yang sedang diterap oleh Mahathir Mohammad kedalam sistem politik dan pentadbiran awam – khususnya mereka yang boleh melindungi kepentingan sesama mereka.

Mahathir mengakui dirinya pemimpin yang kununya telus, jujur dan ikhlas, kunun! Sebaliknya, Mahathir jugalah seorang PERASUAH terulung, PEMFITNAH Negara, Bapak segala KONSPIRATOR, PENGKHIANAT Negara paling Terkutuk (dan dikehendaki). Mahathir harus dihukum tembak bagi MAMPOS, dikerat kepalanya dicacakkan di persimpangan jalan untuk tontotan rakyat – sebagai hukuman contoh yang setimpal dengan jenayahnya.

Mulut Mahathir bagai tempayan ‘pekasam bangkai’ – bercakap keliling dunia MEMFITNAH siapa saja, membusukkan penganut Islam di Malaysia hingga ke PBB! Tetapi bila diheret ke mahkamah; Mahathir takut umpama TIKUS tidak BERPELIR!! Adakah ini “Melayu Baru” yang ditunjukkan contoh oleh Mahathir? Tidakkah ‘Melayu Baru’ ala Mahathir Mohammad sebenarnya Melayu “BARUA”?

“Melayu Baru” ala Mahathir – Pengancam Bangsa

Mahathir tidak bermaksud baik memperkuatkan UMNO. Hari ini nampak jelas, UMNO bukan setakat ‘anti Melayu” dan ‘anti-Islam” saja. Malah UMNO dipergunakan Mahathir untuk meletakkan dirinya sebagai DIKTATOR. UMNO dipergunakan untuk memecah-belahkan perpaduan Melayu dan mencemar ugama Islam demi kepentingan diri, suku-sakat dan Kroni-jongosnya.

Dihadapan Raja-raja Melayu, Mahathir sanggup berbohong sebagai seorang pendusta!! Mungkin Mahathir ini fikir, dirinya atas dari Kesulatanan Melayu? Kalau begitu, memang benarlah Mahathir sudah jadi “Raja” Mandeliar – Beraja dihati bersultan dimata. Sebilangkali ‘dia ini’ bercakap, emosi rakyat ‘bengkak’ meludah-ludah kemukanya.

Makin nampak Mahathir ketakutan amat sangat andainya UMNO lumpuh dan bencana. Jika itu berlaku, Mahathir akan diheret rakyat untuk diadili di mahkamah. Hukuman atas jenayah dan salahguna kuasa itulah yang menggerunkannya. Memang adat orang yang berdosa, ketakutan sentiasa menyelubungi hati-hempedu hingga ke usus panjangnya!!

Hari ini, beberapa orang di kalangan para Hakim, Perundangan dan anggota Polis telah dikenalpasti sebagai penjenayah yang menjadi jongos-jongos. Rakyat akan menuntut supaya mereka menerima hukuman dan disisihkan sebelum mengancam masyarakat dan bangsa. Ini semua berlaku semata-mata kerana “Melayu Baru”nya.

“Melayu Baru” Mahathir itu adalah sebahagian dari Rencana Mega Mahathir untuk menakluki keseluruhan cara hidup orang Melayu – demi kepentingan jangkapanjang anak-anaknya. Apakah orang Melayu akan tertipu seperti khianat dan fitnah Raja Madeliar terhadap bangsawan Melaka?

‘Melayu Baru’ adalah “anti Melayu”

Rata-rata Melayu yang dijelmakankan Mahathir selama 18 tahun ini menganut falsafah “….‘Melayu Baru’ adalah “anti Melayu”….!!” Mereka inilah yang memandang rendah terhadap bangsa, tanahair dan ugama sendiri. Lihat saja berapa ramai korporat ‘Melayu Baru’ yang tidak peduli langsung untuk memberi peluang perniagaan kepada bangsa yang seagama dengan mereka? Seringgit dua, habis mereka bolot ‘disungkah’ muntahkedarah untuk melantak tembolok mereka saja!!

Tengok sekarang: berapa banyak bisnis dan berapa ramai pengusaha Melayu yang kais pagi makan, kais petang makan petang… ‘tutup kedai’? Puncanya, kerana Kroni Mahathir sapu-bersih punca rezki mereka? Melayu Baru ala Mahathir adalah berkonsepkan “enau dalam belukar” saja. Sambar kiri-kanan, “lauk dia yang sapu – yang tinggal cuma kuah basi” saja.

Saksikan, berapa orang pemimpin kerajaan regim Mahathir yang menghayati ‘Melayu Baru’ – sanggupkah mereka duduk semeja dengan orang Melayu bercakap dalam bahasa Melayu? Hampir kesemua korporat yang disponsor oleh Mahathir, kini korporat itulah yang jatuh muflis. Mengapa? Sebab kesemua mereka yang dilantik menerajui adalah kroni yang bersikap “gunting makan dalam lipatan”. Akhirnya, yang menaggung hutang beratus billion adalah rakyat – zuriat Melayu yang dari kampung, kalangan nelayan dan buroh kasar!!

Melayu Baru Untuk Siapa?

Lihat, betapa khusyu’ Mahathir sendiri berucap di PWTC hingga meninggalkan solat Asar. Diheretlah 2,500 perwakilan UMNO hingga TERPERANGKAP meninggalkan solat Asar kerana dipaksa mendengar ucapan beliau? Bagi “Melayu Baru” ala Mahathir, Allah swt. hanya illusi semata-mata. Islam cuma sebagai syarat supaya, apabila mati kelak, layak dikuburkan diperkuburan Islam saja.

Inikah Melayu Baru ala MahaPUNDEK yang cuba diwarwarkannya? Semoga Allah swt. akan merejam orang-orang ini kedalam ‘Neraka Wadi’..!!

Nampak sekarang bahawa konsep “Melayu Baru” yang dirancang Mahathir adalah agenda yang dicipta dari runtutunan naluri hasutan nafsu dan bisikan syaitan ‘orang ini’. Ia semata-mata bertujuan untuk memberi dirinya kesempatan baik untuk ditabalkan menjadi Diktator. Makin orang Melayu bertukar budaya, makin bertambah kekuatan dan kuasa si MahaFiran ini.

Memang terdapat di mana-mana perwatakan Mahathir menjelmakan unsur perwatakan Firaun. Menerusi watak Firaun itu, Mahathir merasa dirinya semakin berkuasa. Apabila timbul sesuatu yang menggugat kuasa dan kedudukannya, sepantas kilat ‘orang ini’ akan bertindak diluar perikemanusiaan dan undang-undang negara. Layakkah cakap orang dipercayai lagi? Inikah dia penganjur “Melayu Baru” mengikut rencanannya? Tolong jawap, wahai puak UMNO..!!

Apa yang lebih buruk lagi, perangai “memeras-ugut” Mahathir (sama seperti pemimpin bernafsu tinggi yang lain). Mahathir telah jauh menyimpang dan bermati-matian menggubah, mereka-cipta Fitnah-fitnah kotor dengan unsur hubungan seks luar tabii. Itulah sebagai method penyingkiran musuh politik yang diamalkannya. Kecuaian seseorang kerana menganggap Mahathir ini seorang yang jujur dan lurus akan mengakibahkan diri terperangkap dalam delima. Jangan sebut apa nasib Anwar sudah terima; Ku Li sendiri adalah mangsa ‘percaturan liciknya’. Takkan penyokong UMNO tak ada mata, pehak telinga!!

Justeru itu, “Melayu Baru” ala Mahatir Mohammad bukanlah seperti apa yang “tersurat” atau “terucap” oleh “lidah biawak” Presiden UMNO. Seseorang wajar menyorot kedalam latarbelakang sikap dan perbuatan Mahathir ini. Kerana, Mahathir memang terkenal dengan sifat “Putar alam”nya. Mungkin inilah sikap YAHUDI yang dituntut olehnya sejak menyertai kelompok Yahudi FREEMASON anti Islam sejak tahun ‘63..!!

Nyah Mahathir sebelum Membakar Bangsa

Orang Melayu lapisan muda yang terpelajar, berpendidikan dan mengamalkan prinsip ugama Islam, pasti tidak terpedaya semudah itu sewenang-wenang saja. Masakan boleh menyamakan Mahathir dengan pemimpin Pembangkang Melayu yang jelas berwibawa. Percubaan Mahathir cuba mecorak “Melayu Baru” ala “Mahathirsima” pasti akan berkesan buruk terhadap budaya, bangsa, ugama, adat resam, ketuanan Melayu dan kedaulatan Raja-raja.

Orang UMNO yang akan berhimpun di PWTC nanti, jika anda sayangkan bangsa, cakap terang-terang, katakan…”Mahathir! Tak perlulah mencorak orang Melayu. Lebih elok, sesuai dan bermanfaat sekiranya Mahathir setakat mengajar dan mendidik anak-anak dan kaum kerabatnya saja. Supaya dengan itu, hilang serba sedikit sifat mufiq dan lupakan diri sesama mereka. Jangan cuba teruskan niat menjadi “bangsat-bangsat” yang merompak harta orang Melayu dan merosakkan ugama Islam yang tidak nampak dihayati oleh anak dan suku-sakat Mahathir sekeluarga..!!”

Pasti 10 juta akan berterima kasih jika anda sanggup berhadapan dengan Mahathir sebagai “Melayu Lama”. Biarkan Mahathir menghabiskan sisa hayat dengan illusi “Melayu Baru” dan “MELAYU BARUA”nya!!

Amin Sapiro
(Ahli UMNO atas Pagar Berduri)


        Ke atas

Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com