Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite


MAHATHIR YANG BERMAIN API, UMNO JUGA TERBAKAR SEKALI!!

“Drama Sauk” memang sah “Opera UMNO”. Pengarah dan Penerbitnya Mahathir Mohamad. Rakyat semua tahu. Ia adalah sebahagian agenda beliau untuk menuntup segala macam rasuah dan penyelewengan puak UMNO yang makin ketara. Namun rakyat tak akan berhenti memberi tekanan!!

Kalau hasil usaha “HARAM” berasaskan fitnah dan umpat keji yang menjadi alat mencari rezki puak “taghut” UMNO dan BN, memang tak bertahan lama pemerentahan yang melindunginya. Kini rakyat sudah tahu bagaimana Mahathir mengetuai dan mengendalikan regimnya. Peras ugut, rompak samun, bunuh …segala macam kemungkaran dilakukan.

Hasil dari usaha pemimpin UMNO dan sekongkolnya yang bergenda menipu rakyat, terimalah sekarng akibatnya. ALLAH telah menunjukkan kebenaran tanpa perlu barisan Alternatif menyerang UMNO/BN dan pemimpin mereka. Segalanya berlaku dengan kehendak Allah yang maha berkuasa. Rakyat nampak melalui pendedahan di internet walaupun media arus perdana menyembunyikannya.

Pemimpin UMNO/BN dengan angkuh kononnya mengakui pandai memerintah, mengendalikan ekonomi dan mentadbir sosial masyarakat majmuk. Tetapi sekarang mengapa pula Mahathir menggunakan adu-domba merosakkan perpaduan kaum sebagai strategi mempengaruhi rakyat menyokong beliau melanjutkan kuasa berunsur “MahaFIRAUN”. Cari lah cara lain kalau nak berkuasa terus. Kalau dah hilang modal politik, eloklah UNDOR saja!!

Puak UMNO merancang membunuh penduduk SAUK. Sebelum ini penduduk MEMALI. Dibuatlah Drama kununnya orang Pas nak rampas kuasa. Dituduh orang menyerang polis, konon. Kalau benar, dengan senjata apa? Memang tak sangka Yahudi ada dalam UMNO!! Menyiksa umat Islam sebab nak terus berkuasa. Tak ubah aqidah mereka sudah disekularkan.

Sebagai rakyat, mereka memanglah lemah. Mereka tidak akan mampu pertahankan diri!! Terdengar kesan seorang lafi Melayu jadi korban sebagai kesan Drama UMNO di Sauk. Jaafar Putih dikebumikan tanpa diposmotem. Kenapa? Nak surukkan “kejembalangan” UMNO?

Jangan main-main nak seksa rakyat. Rakyat ada tempoh dan sempadan kesabaran mereka. Jangan hanya kerana politik, pemimpin UMNO fikir boleh menghalalkan segala-gala keraja busuk dan agenda pembunuhan dan penyiksaan mereka. Ini perkara serius. Bukannya bermusuh sesama parti saja. Mahathir dan UMNO dah lebih dari nak berkuasa. Sebaliknya dah jadi Diktator selama hidup!

Polis-polis menyerang rakyat. Padahal rakyat tidak bersenjata. Apakah anggota Polis sanggup menggantikan ucapan dua kalimah syahadat semata-mata kerana diupah dengan wang dan pangkat? Berapa sen sangat kau orang dapat berbanding dengan Mahathir duit berbilion hasil rompakan? Jangan jadi bodohlah aduhai keparat bangsat…!!

Jangan main-main, aduhai UMNO. Fikir baik-baik. Jangan terlalu yakin diri. Ini melibatkan akhirat!!! Politik politik juga tapi kita sesama umat Islam harus beri ingatan sesama kita. Kalau Mahathir dengan fatwanya boleh jadi kalian murtad, masih nak ikut juga ke? Budaya Melayu kena juga dijaga.

Lain kali kalau tidak mahu dituduh kalian “bersandiwara”, janganlah pandai buat senario yang TAK masuk akal. Rakyat bukan bangang lagi. Fitnah yang bukan-bukan sudah tidak boleh dimain-mainkan sebagai drama. Rakyat dah bijak.

Sesungguhnya ALLAH maha adil dan maha mengetahui. Sekarang UMNO memakan racun yang diadun sendiri. Akan tiba masanya, politik para pemimpin UMNO akan terbongkang mampos macam parti GOLKAR dan parti MARCOS. Ingatlah! Sebelum beri orang lain makan RACUN-RACUN FITNAH kamu, ada lebih baik kalian cuba rasa-rasa sendiri dulu.

Allah swt dengan kudratNya menunjukkan, dalam masa beberapa bulan sahaja Anwar dilucutkan jawatan dan difitnah oleh Mahathir dan sekongkol UMNO; ekonomi negara meleset teruk. Selepas pilihanraya, UMNO/BN makin gubra dan terbongkar pemimpin masing-masing melakukan pelbagai rasuah (termasuk Mahathir ketuanya). Wang saraan KWSP jadi sasaran. Licin-licau harta tunai PETRONAS!!

Malangnya, mereka yang bersalah takut diheret ke mahkamah. Diugut semua Hakim, Peguam Negara, Pegawai Polis dll. supaya melindungi seorang ketua yang dah “nyanyok-sewel”.

Rakyat dah lama kata, ‘Jangan mempergunakan “ISLAM” secara sembrono. Jangan cuba sekular agama Allah. Jangan perlekeh Nabi saw. Jangan cuba menghalalkan yang haram – segala-galanya demi maksud kepentingan politik kalian yang dangkal. Jangan menipu rakyat dengan lagak kamu yang berpura-pura. ALLAH tahu siapa kamu dan niat di hati kecil mu. Nak lari kemana? Bayang kalian sedang mengejar di belakang.

Presiden UMNO adik-abang saling berpelukan memadu pakatan dengan Yahudi. Tak faham jugakah rakyat menuntut supaya dihentikan saja sandiwara persahabatan politik dengan Yahudi ini. Lihat apa terjadi kepada kaum Arab yang bersahabat dengan Yahudi. Bukan muka-muka UMNO boleh melawan kepintaran Yahudi. Muka rasuah pemimpin UMNO mudah dibeli oleh Yahudi! Boleh jual negeri.

Mahathir tak susah apa-apa. Ringgitnya berbillion tersimpan di Bank Of Israel di Tel Aviv. Orang UMNO apa ada? Meloponglah saja!

Sah sekarang pemimpin UMNO dah jadi Barua Mahathir. Mereka hanya dikerah seperti lembu dicucuk hidung supaya pandai mengutuk perihal keruntuhan akhlak remaja. Ning Baizuri adalah kes terkini. Katanya, “Lima jantan boleh tahan dalam sehari”. Ohhh…Malu sangat hati muslimah yang jati diri. Itukah jenis “Melayu Baru” yang dibanggakan UMNO? Masih nak harap UMNO lagi??

Dengar cerita Vengaboys akan berpesata di tanahair ini. Pakai coli mendedah dada dikhalayak ramai jadi tontotan dalam TV. Tengoklah bagaimana UMNO merancang proses merosakkan akhlak muda-mudi Islam. Ulamak UMNO haram tak terangkat lidah membantah. Serban masing-masing dah masuk celah kangkang kah?

Sana-sini terdengar kes rogol dan khalwat. MB Selangor adalah kes yang menjadikan rakyat meluat. Mulut tempayan bolehlah sumbat, mulut manusia amacam nak buat? Terima sajalah padah! Pemimpin UMNO dah sah semua keparat!!

Rakyat sudah putus hati, apa akan jadi jika UMNO/BN terus memerintah negeri. Rakyat nampak apa akan jadi kepada masa depan agama dan politik hasil daripada tindakan “Mensekularkan” Islam oleh puak-puak UMNO ini.

Makain jelas! Yahudi adalah abang kepada UMNO! Dah tahu Yahudi benci Melayu dan Islam. Masih lagi tak faham-faham?

Rakyat tak akan bersubahat menjahanamkan bangsa semata-mata kerana undi sokong UMNO/BN. Selagi bapak penyamum dan perompak mengetuai UMNO/BN, tidak akan berubah nasib orang Melayu. Bak kata perpatah datok-moyang aku… “Berkawan dengan penyangak, siang dia berkawan, malam dirompaknya kita pula!!”. Itulah bandingan para pemimpin UMNO!

Kebenaran telah terbukti!! UMNO sudah tidak berwibawa lagi. UMNO bukan untuk wadah orang Melayu lagi. UMNO hanya untuk mengisi tembolok rakus dan gejala maksiat yang mereka ragut dari kocek rakyat miskin. Sementara Presidennya duduk berpesta di Mahligai kencana. Rakyat membayar dengan airmata!!

UMNO terpaksalah mengaku kalau diccop rakyat cuba sandiwara menipu mereka. Banyak-banyak ah kalian bertaubat dan beristigfar. Semoga dengan itu roh kalian diangkat ke langit.

Rakyat simpati melihat bagaimana sukarnya kalian melepaskan diri dari segala macam maksiat. Ubat yang boleh jadi penawar hanya satu saja….”Hentikan amalan Lidah Bercabang….!!Kalau UMNO dikutuk tidak Islamik, muasabahlah diri kalian. Untung-untung menjadi pengajaran!!

Tetapi kalau dah anjing jenis makan taik, tak makan pun dicium juga!! Itulah andaian untuk pemimpin UMNO dan sekongkol Bnnya.

“TEGAKKAN KEADILAN dan TUMBANGKAN KEZALIMAN”!!

Allahu Akbar!!

Amin Sapiro
(BEKAS Ahli UMNO atas Pagar Berduri)


        Ke atas

Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranungkite.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com