Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite                             


SAMBIL MINUM KOPI DENGAN “CEKODOK HITAM” – GURAU SIKIT, yekk..!!

Seorang kawan bercerita mengenai berita ura-ura perletakan jawatan menteri besar yang disebutkan dibawah ini:

1. Di Pahang Menteri samsengnya dikatakan akan meletakkan jawatan kerana kuncu-kuncunya tidak menyenangi sikapnya yang suka memberi tanah balak kepada sultannya. Tengku Arif bendahara dikatakan mengendalikan syarikat keluarga diRaja Pahang.

2. Di N. Sembilan, Isa Samad pun dah buat hal. Dah siap-siap nak Blahhhhh….!!

3. Ahmaf Lutfi mendedahkan Menteri besar Perlis ada hubungan skandalnya dengan anak seorang Guru Besar dan hubungan tersebut berlangsung selama 4 tahun, malahan , namanya serta kesemua pendedahan akan dilakukan dalam sedikit masa lagi. Menteri besar Perlis ini sama lah juga dengan Menteri Besar Pahang ini.

4. Menteri Besar Kedah eloklah juga bersiap sedia bagi menerima nasib yang sama macam Menteri Besar Selangor. Jika Abu Hassan bersama adik ipar, kini Syed Razak juga jangan sekali-kali menafikan hubungan dengan isteri anak saudaranya yang bernama Syed Ahmad Sobri /panggilan Syed Shukri dan isterinya bernama Syarifah.

5. Di Sabah Ketua Menterinya sedang bergelut menafikan hubungan intimnya dengan gadis bawah umur sehingga melahirkan seorang bayi dan disimpan di kawasan pendalaman. Begitu jugalah dengan nasib gadis dari Keningau ini disimpan bagi menutup malu dan pekung didada.


Kemudian, saya tengok kawan tu bukan main suka lagi. Berdeka-dekah ketawanya. Seolah-olah seperti belaiu akan jadi MB menggantikan mereka.

Melihat saya tidak segembira beliau, dia bertanya mengapa saya terdiam saja.

Saya jawab dlm nada suara yg terkawal. Saya kata – apa perlu kita suka atau rungsingkan sangat. Selagi UMNO/BN is just like dirty water, one shark goes another shark comes. As long as they are all sharks that feed in dirty waters, NO ONE is safe – anyway….!! It is safer for us all to get out of this polluted environment….

Barangkali beliau faham maksud saya. Walapun Mahathir, letak jawatam – tidak bermakna negara dan rakyat akan lebih selamat. Selagi UMNO/BN memerentah negara, tidak akan ada hujungnya masalah yg menimpa kita.

Pemimpin UMNO/BN semuanya buaya; makan bangkai bernyawa. Ada yang jenis makan – asalkan berinsang itu ikan. Membujur lalu melintah patah, tolak kayu dengan besi – lain tu semua habis dimamah!!

Kami ketawa sambil minum kopi dengan cekodok hitam..Hehehe….!!

Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO atas Pagar Berduri)


        Ke atas

Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranungkite.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com