Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite UMNO
PEROMPAK
WANG
RAKYAT !


ULAMAK UMNO SEMAKIN NAMPAK KETANDUSAN ILMU

Amin Sapiro (berpada dengan dengan pemikiran Islam)

Pra Kata:
PETANG tadi saya dan teman-teman baru menamatkan perbincangan di Majlis yang diatur oleh sebuah perkumpulan. Kata mereka, “Perjumpaan Hari Raya, Wak. Jemput datang. Boleh sembang-sembang”.

Memang Ya. Macam disangka pada mulanya, kami sempat membicarakan isu-isu terkini – sementelah kami dalam siri “konvoi senyap” di beberapa destinasi yang ditentukan. Sdr. Ainul yang menemani saya dalam perjalanan membisikkan bahawa artikel dan maklumat yang saya sudah dikirimkan ke FGR oleh si Hani (juru komputer kami). Saya rasa lega.

Pengampu Kaki Bodek Penjilat Jubor

Dalam perjalanan pulang saya dimaklumkan oleh seorang teman melalui telefon, khabarnya Dusuki Ahmad (S/U Politik Mahathir yang pernah bergelar ‘tukang cat dinding berkulat’ itu) sudah bikin satu statemen paling ‘baghal’ (spesis kaldai paling dungu dalam kelompoknya).

Kesimpulan saya, jika dikatakan Dusuki Ahmad ini “bangang”, tentu dia kecik hati. Kalau dikatakan dah sewel, nampak matanya mencelanak bila pandang kelibat artis-artis yang ‘cun’. Tetapi kalau seseorang yang terbaca cadangan si Dusuki ini yang mahu kolej dan universiti tempatan memuatkan satu kursus khas mengenai “pemikiran Mahathir”, tentu S/u politik Mahathir yang “sekor” ni lebih “gamat” dari Ibrahim Ali. Mungkin lebeh biol dari “kambing biri-biri di arafah”. MasyaAllahhhh… Nauzubillahi min zalik..!!

Tak salah kita katakan, ulamak UMNO yang sekongkol dan yang makan gaji dan elaun agihan UMNO dari wang rakyat; masing-masing saling tak tumpah seperti ‘ular sawa rendam yang telan bangkai ayam mati’ saja.

Betapa tidak! Mereka telan bulat-bulat arahan “malbari sewel” itu tanpa menganalisis buruk baik arahan ‘bedebah keturunan Mandeliar itu’..!!

Di warong-warong kopi, orang ketawa besar bila Pengerusi Majlis Fatwa dah seperjalanan pula ikut lenggang Hamid Osman. Si “leher jongang” ulamak UMNO dari Kedah itu sudah sehaluan dengan Hamid yang bermahagurukan Yahudi Scotland.

Tentu si “jongang leher panjang” itu tahu bahawa Hamid berguru dengan Yahudi untuk memburu Ph.D nya saja. Hamid pula sudah ‘terkeput-keput’ mulutnya yang nampak sangat sudah luruh gigi depan. Ulamak UMNO yang berdua itu menyokong usul Mahathir (paria Kominis @ Firaun berkualiti baik) itu supaya perkataan Islam digugurkan dari semua persatuan dan pertubuhan.

Sekarang, orang ramai sudah mula ragu-ragu dan bertanya, apakah sebab-musababnya maka orang Melayu saja yang semakin didendami oleh Mahathir dan puak pemimpin UMNO ini?

Orang Melayu sudah mulai bertanya: Adakah orang Melayu ini buruk sangat budaya dan agama mereka dari pandangan Mahathir dan UMNO?

Mengapa kaum Cina dan India, Malbari dan Grago, Benggali dan Pakistani tidak disentuh langsung? Jahat sangatkah orang Melayu ini? Adaklah orang Melayu kaum yang terpinggir di negara sendiri?

Mahathir Rancang Kempen “Anti-Melayu & Islam”

Bercakap tentang ‘pemikiran Mahathir’; orang tak masuk kepala apa yang dicakapkan Mahathir sebenarnya selama ini. Kerana, Mahathir ini adalah jenis manusia melampaui status iblis – lain cakap lain bikin. Jika Dusuki boleh faham, biarlah beliau sendiri buat drama bersiri untuk TV saja. Paling baik saluran TV3-suku, sebab hanya orang-orang yang ‘hilang akal’ saja yang tengok drama siaran saluran itu.

Bagi orang Melayu, sejak UMNO yang cuma tinggal sekerat dua penyokong, orang Melayu tak tonton lagi sebarang siaran dari “saluran penyebar fitnah” itu. Jika pemikiran Mahathir dijangkitkan ke Kolej dan Universiti tempatan (selari dengan usul Dusuki); maka tepatlah Dusuki bergelar “kaki jilat jubor Mahathir” bersaingan dengan Rais Yatim.

Mungkin Dusuki lebih rendah maruah dan mertabat mindanya dari Ibrahim Ali yang menggelarkan Mahathir Wira Dunia Ke-3. Speaking catagorically, Dusuki is the worst of all “Ulamak Belodoks” in UMNO’s teamster!!

Seriously speaking juga, cadangan Dusuki itu ada persamaannya dengan apa yang berlaku di negeri China dalam pemerentah Mao Tse Tung. Satu billion rakyat Cina diarah memuatkan kursus mempelajari “Pemikiran Chairman Mao”.

Mereka dikerah menghafal setiap patah perkataan yang dipaparkan dalam buku merah sebagai “pemikiran Mao”. Dan akhirnya, terlaksanalah “Revolusi Kebudyaan” yang mengenepikan pemikiran ahli falsafah China terkemuka seperti Confucius. Maka negeri Cina dan masyarakat mereka jadi lenih “konpius” dari Confucius sendiri. Berjuta rakyat China terbunuh dan berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Itu jadinya.

Begitu juga Hitler. Diktator German paling berbahaya itu telah menulis sebuah buku pemikiran beliau yang diberi nama ‘Mein Kemph’. Buku itu membicarakan kutukan terhadap sistem demokrasi dan kewajaran pembunuhan genocide.

Dari sini kita nampak bahawa cadangan Dusuki yang mahukan zuriat muda kita mempelajari ‘pemikiran Mahathir’ adalah satu proses merevolusi minda rakyat (khusunya orang Melayu) supaya menghala ke satu arah yang sekarang sudah semakin kontroverSIAL bagi orang Melayu.

Pemikiran Mahathir telah terbukti cacamarba. Betapa ‘pensekularan Islam’ semakin bersemarak dibawah pentadbiran beliau hingga telah nyata Mahathir berjaya meruntuhkan sistem pentadbiran negara yang dulunya unggul, perundangan, resam-budaya, pemikiran dan kebebasan hak asasi rakyat, keterampilan dan kedaulatan agama Islam. Itukah yang nak dipelajari di peringkat IPT? Isk…isk…!!

Kita tak perlu sebut banyak-banyak impliksi paling buruk dari “pemikiran Mahathir yang telah dipaksakan kepada UMNO hingga menimbulkan 1001 kekacauan politik, keruntuhan sistem sosial masyarakat majmuk, gejala rasuah menipu rakyat yang semakin dibudayakan pemimpin dan penyokong UMNO dengan perlindungan Mahathir, dan..dan…dan lain-lain lagi.

Itukah “pemikiran Mahathir” yang bakal dipelajari untuk dijadikan satu displin kursus di IPT? Isk..isk..isk…!!

Usaha Memusnah Pemikiran Islam

Sebagai seorang berpendidikan dalam pengajian Islam di peringkat tinggi, Dusuki tentu faham bahawa pemikiran Islam adalah kemuncak pemikiran bagi kesejahteraan hidup umat manusia sejagat. Pemikiran itu terus-menerus datang dari Allah swt. Manusia dipandu dengan jelas oleh Allah swt. melalui Al-Quran dan Hadis bagi kebaikan hidup dunia dan akhirat.

Jika Dusuki mengusulkan “pemikiran Mahathir” sebagai satu kursus khusus bagi pelajar-pelajar kita, kita mahu tanya: SIAPA MAHATHIR? Terang-terang sekarang kita nampak bahawa Dusuki sudah mempertikaikan kelebihan kitabullah dan sunnah Nabi saw. Dusuki menafikan kebesaran Islam dan Allah swt. yang disampaikan oleh Junjungan ummah. Apakah Dusuki mentarafkan Mahathir melebihi Nabi? Sesatkah Dusuki ini? Nauzubillahh….!!

Kita tanya sekarang: Apakah Dusuki tidak menganggap mencukupi orang Islam dan orang Melayu di negara ini memperdalami pemikiran Islam yang amat wajar dan sesuai dituruti? Apakah Dusuki sudah “terbalik akal dan hilang pegangan terhadap Islam” sebaliknya meletakkan “pemikiran Mahathir” mengatasi pemikiran Islam? Tidakkah kerana UMNO mengikut “pemikiran Mahathir” maka negara dan masyarakat kucar kacir? Memang sia-sia Dusuki membazir duit belajar agama sampai jauh-jauh. Iskk…isk…isk…!!

Jika Dusuki mahu cadangan beliau diketengahkan sebagai modal politik untuk mendapat sokongan untuk jawatan MKT UMNO, carilah modal lain. Apa salahnya, Dusuki pakat-pakat dengan pegawai maksiat supaya menangkap beliau berkhalwat dengan artis. Tentu ‘Puteri UMNO’ sokong beliau kerana menampakkan imej masih tahan berjaga malam sampai “4-round”. Punya barua muka Dusuki ini!!

Ulamak Islam Pro Pemikiran “Freemason Yahudi”

Sah sekarang! Memang pasti akan jatuh sewel siapa yang sudah termakan budi dan cari makan dicelah kangkang Mahathir. Ulamak seperti Dusuki lebih sekular dari Yahudi rupanya. Dah bertambah saham Hamid Osman. Ramai pengikut beliau.

Butakah mata Dusuki bahawa orang Melayu dan orang Islam seringkali diselewengkan oleh pemikir-pemikir Islam didikan Yahudi. Kebijakan Yahudi sudah semakin nampak terserlah sekarang dengan ramainya bilangan mereka yang mengejar ijazah Ph.D hingga sanggup menerima panduan dari ulamak Yahudi yang menguasai institiusi pengajian tinggi diluar negeri.

Kita fikirkan dulu cukuplah setakat Hamid Osman saja sebagai contoh. Rupa-rupanya lepasan al-Azhar seperti Dusuki pun dah masuk perangkap. Itulah kesan kelebihan menyokong UMNO rupanya!! Hj. Nakhie sudah lama tak laku. Masuk UMNO setakat berfatwa ikut temberang lapoknya saja.

Mungkin Mahathir semakin suka melihat Hamid Zainalabidin lebih teruk dari belukang UMNO yang makan dua negeri. Seeloknya, kumpulkan semua mereka itu dan jadi peluru pandu Scud Missiles!! Atau rendam saja mereka dalam takongan najis babi!!

Ulamak Murahan UMNO

Apakah Dusuki berhasrat besar mahu mengembangkan fahaman Yahudi demi ‘periok nasi’? Tentu beliau tahu: Mahathir sudah lama dikenali sebagai pengikut Freemason paling aktif.

Sejak 40 tahun dulu Mahathir sudah pun menerima didikan Freemason Yahudi antarabangsa. Hari ini, umat Islam di negara ini semakin disekularkan secara halus oleh beliau. Tidakkah sedar Dusuki dan beberapa orang ulamak UMNO bahawa Mahathir sedang beragenda untuk menghapuskan kedaulatan Islam anutan orang Melayu, yang pada asasnya sungguh menyakitkan hati beliau (Mahathir) – menyekat beliau dari terus berkuasa sampai mampos?

Apakah “pemikiran” orang kuat wakil Freemason di negara ini harus dipelajari pula? Isk..isk…isk…!! Memang Dusuki sudah sampai ketahap “barua Mahathir” paling merosakkan agama anutan orang Melayu!! Bangsat punya orang!

Peringatan Kepada Orang Melayu

Orang Melayu wajar beringat sekarang. Jika ulamak yang menerajui UMNO sudah tidak boleh diharap, berwaspadalah saudara sekelian dengan ancaman ‘kerosakan aqidah’ hasil pensekularan Islam oleh puak ini. Sebagai orang Melayu, Islam adalah pegangan aqidah paling tinggi dalam dada kita. Jika ada puak yang cuba menukar aqidah kita dengan wang dan ganjaran, ludahkan saja muka mereka.

Kita tidak percaya Dusuki boleh memuji Mahathir, kununnya Mahathir telah mewarwarkan negara ini sebagai sebuah negara Islam maju yang bakal dicontohi dunia. Sebagai orang Melayu Islam harus menolak. Kita tolak kerana ia adalah suatu pembohongan paling besar!

Kita malu melihat nasib seorang pemimpin Melayu beragama Islam dihukum penjara selama 15 tahun, bersebab dari konspirasi aib yang diagendakan oleh Perdana Menteri yang mengaku dirinya Islam, kunun.

Kita merasa sungguh malu diketahui dunia bahawa hak rakyat menegakkan keadilan didepani pemimpin negara ini dengan tangkapan dan lokap, menelanjangkan seoran ibu 4 orang anak semasa dalam tahanan, menahan seorang pejuang rakyat sehari sebelum hari raya Aidiladha, mengaibkan pejuang rakyat dengan tuduhan liwat yang tidak berasas. Inikah contoh negara Islam maju bakal dicontohi dunia?

Tak cukup dengan itu, pemimpin negara ini bersenang lenang melakukan rasuah berbillion-billion. Sementara rakyat miskin diperkampungan setinggan berbunuh-bunuhan sesama sendiri tidak dipedulikan. Itukah keadilan regim “islam” (islam huruf kecil) ini?

Dusuki “Terbalik Kiblat”?

Percaykah anda, bahawa seorang “baligh” cukup berakal seperti Dusuki sanggup berkata, “Mahathir adalah seorang pemimpin yang bukan saja bersuara lantang tetapi juga seorang yang menjalankan kerjanya, hingga membolehkan semua orang meningkat ke tahap sekarang”. Isk…isk… Mana kepala hotak Dusuki agaknya.

Adakah Dusuki sudah rabun senja tidak nampak Mahathir bahawa itulah “penyangak” nombor satu negara? Mahathir itulah yang mempunahranahkan kemakmuran negara hingga wang KWSP dan Tabung Haji sudah kering dihisapnya seperi “coca cola’? Apakah seorang pemimpin sebuah negara Islam seperti Mahathir yang sentiasa mungkir janji dikatakan oleh Dusuki sebagai pemimpin contoh? Isk..isk..iskk…bangang punya kepala hotak!!

Hematnya, inilah dia contoh “Ulamak UMNO” paling haprak selain dari Wan Mokhtar yang sahih sudah menyelewengkan RM7.0 billion wang rakyat, memfaraitkan sesama sekongkolnya selama 20 tahun memerentah Terengganu…..!!

Nah! Jangan kita pedulikan siapa mereka. Jika setakat ilmu agama yang difahami dan dipraktikkan Mahathir dan para ulamak UMNO, kita boleh jemput imam Kampong Ulu Cekau, Sungai Tembling lawan debat dengan beliau. Pasti menggelatar kepada lutut deme..!! Nampak sangat ulamak UMNO sudah sewel semua!! (serius nih..!!)

Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO berkerat Rotan)


        
Ke atas  Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 20 Mac 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://tranung.bizaddress.net/ dan Email : dppkd@hotmail.com