Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite UMNO
PEROMPAK
WANG
RAKYAT !


RAKYAT NEGARA INIPUN BOLEH MENGA”ISA” DAN ”KEMUNTING”KAN” MAHATHIR

Amin Sapiro (menumpang motor kapcai menyertai KONVOI)

TINDAKAN mengISAkan aktivitis reformasi TIDAK akan melemahkan perjuangkan rakyat menegakan Keadilan dan menumbangkan Kezaliman. Seluruh rakyat pelbagai bangsa dan kaum di negara ini mentakrifkan “Kemunting” sinonim KEZALIMAN. Kezaliman pula disamaertikan tafsirannya oleh rakyat dengan “Mahathir”. Dan, Mahathir itu pula disamakan dengan “Bapak segala Iblis dan Syaitan yang di rejam”.

“Bapak dan Anak-anak Anjing” bergelar “PDrM”

Kemarahan rakyat semua kaum kepada regim Mahathir sudah meluap-luap. Tidak ada satu contoh yang dapat diandaikan bila melihat semua kaum yang menganggotai parti politik (samada Pembangkang maupun Kerajaan), NGO, pemimpin Agama dan orang kebanyakan semkin memandang regim Mahathir sebagai sebuah pemerentah regim “Haram”.

Rakyat semakin rasa jijik melihat sikap dan ragam pemimpin UMNO dan komponen BN. Mereka mentakrifkan mereka sebagai terdiri dari ketul-ketulan najis yang keluar hasil kemutan dubur Mahathir. Setiap anggota kepimpinan regim PukiMak ini dan “penjilat” mereka yang berstatus “pegawai tinggi” (kunun) dalam PDrM adalah mereka yang terpalit dengan dosa-dosa besar kepada rakyat dan Perlembagaan negara. Tak payah butirkan semua orang tahu.

Yang menyebabkan rakyat muak dan bosan, benci dan mengutuk, jijik dan meludah-ludah adalah disebabkan “pegawai tinggi” Pdr.M hanya makan gaji buta dari hak rakyat. Tugas mereka semata-mata menjaga kesejahteraan pemimpin UMNO/BN – khususnya mereka yang menguasai mereka.

Dalam masa yang sama, mereka bermusuhan dengan rakyat seolah-olah negara ini ditadbiran oleh puak mereka, dan rakyat negara ini mereka anggap sebagai hamba sahaya. Mereka memakan daging bangsa mereka dan menghirup darah saudara sebagai mengisi perut anak-bini. Inilah yang disebut sebagai “pemakan bangkai”..!!

Zaman MAHATHIR Sinonim Zaman FIRAUN

Tiga ribu tahun sebelum Masehi atau 5 ribu tahun dari sekarang, Firaun memerentah Mesir dengan memaksa rakyat mengangkat diri si laknatullah itu sebagai “tuhan”. Kekufuran Firaun dan kelompok yang menjadi kuncu-kuncu serakah yang mentadbir dengan menubuhkan beberapa pasukan dan ketumbukan “anjing-anjing” dari spesis manusia yang khusus. Barua-barua itu dijadi “Sb-Sb” guna mengintip gerak-geri rakyat yang menafikan “ketuhanan” si Firaun durjana. Itulah kerja mereka.

Pegawai tinggi “Sb-Sb” itu sama darjat, status dan fungsinya dengan “PDrM” yang ada sekarang dalam regim Mahathir. Mereka diberi kuasa mutlak menggunakan semua bentuk kekerasan dan kekejaman untuk menTURNINGOVER mereka yang menegakkan KEADILAN dan menumbangkan KEZALIMAN.

Persamaan kontingen “FRU” yang ditubuh dan dibayar gaji serta elaun-elaun khas juga ada ditubuhkan dalam jabatan polis Firaun. Tugas mereka semata-meta untuk mengkejami rakyat secara terbuka sebagai tindakan untuk menjamin regim Firaun supaya berkekalan sepanjang zaman.

Mereka dibenarkan membelasah, waima membunuh sekalipun dengan pelbagai alasan yang tidak berperikemanusiaan. Berjuta rakyat yang diperhina dan diperhambakan hingga ada yang mati dalam proses penyiksaan ditangan puak penjilat punggung Firaun, Hamman dan Karun.

Andaian Yang Jelas

Hari ini, sari kehidupan rakyat di negara ini pun boleh disamakan dengan senario di zaman Firaun itu juga. Rakyat sudah diberi perakuan tulus ikhlas oleh Presiden UMNO bahawa dirinya tidak merasa apa-apa keganjilan walaupun digelar MahaFIRAUN.

Astora Jabat yang bertindak sebagai replika “hamman” membuat perakuan di media massa arus perdana regim “mahafiraun” ini bahawa Mahathir adalah “Firaun Baik”. Siapa kita nak berbantah pula, bukan? Itu hak mereka memberi nama kepada “raja” dan “nabi” mereka.

Mahathir dan pemimpin regim Mahathir tidak pula membantah saranan “Astora Hamman” itu. Jika Firaun sebenar mengakui dirinya seorang Diktator, kita terbaca Mahathir sendiri mengakui di sebuah persidangan pembesar-pembesar Islam di Timur Tengah (baru-baru ini) bahawa pentadbiran sebuah regim DIKATOR wajar dikekalkan.

AMARAN: Nah! Itu bukan hak Mahathir untuk bercakap. Rakyat negara ini ada kuasa menghumban dan mempurukkan si nyanyok tua ini ke Sg. Buluh dan Kemunting jika ia mentadbir negara ini sebagai seorang Diktator..!!! Kita boleh tentukan nasibnya!! Negara ini bukan bapak dia punya.

MahaFIRAUN Menentang Kebenaran

Jika Firaun asal memperlekeh Nabi Musa a.s. dengan menafikan segala firman Allah swt. yang disampaikan kepadanya. Hari ini, Mahathir juga memperlekeh Nabi Muhammad Junjung seluruh umat Islam dengan menghendakkan Al-Quran yang dijagai Allah swt. itu supaya ditafsir semula.

Mungkin beliau (Mahathir) ini bersungguh-sungguh benar mahu memadankan “the koran versi Mahathir” itu dengan kehendak dan falsafah UMNO yang sudah diubah dan istiharkan menjadi “umCINO”.

Untuk itu, kita kena tanya kepada kepala penyangak berstatus “hamman kecil” yang menerajui JAKIM dan IKIM. Mereka itu adalah spesis “kaldai” Mahathir yang dibayar gaji lumayan untuk menjalankan suruhan “nabi baru” mereka bernama Mahathir – seorang “puaka” nyanyok yang berasal dari sebuah keluarga India keturunan Krala yang terbuang ke negara ini (sebagai pendatang haram).

Ke mana Rakyat Dan Negara Ini akan Dibawa?

Barang diperingatkan, jika Mahathir mengakui dirinya sebagai “MahaFIRAUN”; fikirkan semula adakah beliau akan mempunyai nilai-nilai kemanusiaan?

Jika serikandi Islam bernama Masyitah sekeluarga digoreng Firaun dalam minyak panas menggelegak, tidakkah boleh kita andaikan keluara penegak perjuangan KeADILan – YB Datin Seri Wan Azizah sekeluarga juga sedang mengalami nasib yang sama dalam erti kata dan takrif yang nyata?

Pilihan sebenar dan yang tepat berada ditangan kita sebagai rakyat yang inginkan Keadilan. Jika kaum Cina sanggup membantah pengambilan akhbar mereka oleh MCA, apakah orang Melayu sanggup membiar dan merelakan suku-sakat “mamak malbari” dan sekongkolnya (seperti “tungku” Adnan, Ali Abol Hassan, Zainuddin Maidin anak Keling, dan beberapa kerabat mereka) menukar lambang kebanggaan orang Melayu menjadi cacamarba?

Kemana rakyat dan negara ini diheret oleh Mahathir dan sekongkolnya, adalah isu kita sebagai rakyat. Mahathir dan kuncu-kuncu tidak boleh memperkutak-katikkan amanah kita. Kita takkan izinkan.

Mahathir..!! INGAT! INGAT!

Jika orang Melayu masih mengingati dengan 1001 kekesalan pristiwa “Raja Madeliar dan Si Kitul” dan bencana yang mereka lakukan hingga Melaka dengan mudah dilanggar Portugis; kini orang Melayu sudah ada “jebat-jebat” pendekar yang sanggup dicincang lumat dan dipurukkan di Sg. Buluh dan Kemunting.

Kita juga sudah ada Allahyarhamah Mak Yan dan isteri-isteri “jebat-jebat” Reformsai dan LeADILan yang sekarang merengkok di”Kemunting”kan oleh regim Mahathir. Tidakkah sekarang giliran kita sebagai rakyat (tanpa mengira fungsi dan status kita) melaksanakan perjuangan mereka hingga terhasil?

Elok tanya diri sendiri siapa kita, apa fungsi kita dan sejauhmana kita bertanggungjawab kepada tanahair, bangsa, agama dan masadepan zuriat kita.

Soal diri kita, “Siapa Mahathir yang mengakui dirinya kuat dan berkuasa? Jika kominis punah dan terhapus, bukankah anak Melayu yang berdarah merah tidak gentar mengorbankan nyawa di hutan belantara?

Jika Mobutu Sese seko, Marcos, Shah Iran terhalau dan mati dalam buangan, apakah orang Melayu masih mencari wadah?” Tidakkah wadah itu sudah ada?

Tepuk dada tanya selera!! Masanya sudah tiba – paling kurang sudah hampir sangat!

Amin Sapiro
(Bekas Ahli UMNO Berkerat Rotan)


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 12 Jun 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://tranungkite.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com