Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite UMNO
PEROMPAK
WANG
RAKYAT !


MAHATHIR BERJAYA WUJUD DENDAM KESUMAT POLIS KEPADA RAKYAT

Amin Sapiro (sekarang banyak betul manusia berkepala Syaitan)

PERANAN pegawai tinggi Polis dalam menegakkan kuasa Mahathir sebagai Diktator tidak boleh dipertikaikan lagi. Norian Mai yang semakin dijangkiti penyakit “bapak anjing gila” jangan cuba nak nafi lagi. ‘Sebodoh-bodoh orang Melayu’ pun (bak kata Mahathir “sewel-nyanyok”) bukan semua yang buta mata. Diorangpun boleh nampak dan boleh rasa ke mana condong dan arah sokongan PDRM memihak.

Jika selama ini Polis ditakrif rakyat sebagai pasukan jentera Kerajaan yang mengawasi keselamatan rakyat; setelah peristiwa 2 September 98 berlaku, selain DS Anwar yang kena belasah teruk; rakyat semua kaum menjadi mangsa belantan dan pacutan air beracun Polis.

Mahathir Pelihara “Anjing-anjing”

Tak payah kita cerita pasal Rahim Nor. Anjing yang sekor itu memang eloknya “ditanjul” hidup-hidup saja. Kini kita berhadapan pula dengan “anjing baka liar” yang baru. Pada mulanya aktivitis Reformis menyangka “Anjing Berbaka Jinak” itu kok boleh diharap; tapi rupa-rupanya, bila sudah termakan “taik Mahathir” barang semangkuk, kini makin garang lagaknya. Asik-asik nak membaham saja.

Nampaknya, siapa yang jadi pegawai PDRM begitulah karenah mereka. Makan taik macam makan dodol saja. Mana yang tak makan lagi, hidu-hidu pun jadilah. Baunya dah menagih, kot!!

Inilah yang menjadikan Mahathir lega 1000 kali lega. Orang Melayu yang dilantik jadi pegawai Polis susah sikit kita nak percaya. Bila diorang pakai uniform, bila pandang bahu kiri ada “paku besi satu crown” yang disental gilap berkilat; maka kepala diorang dah mula naik pening. Terasa diri “akulah yang paling berkuasa” konon. Salah sikit…tangkap saja. Masuk lokap, bagi penumbok, telanjangkan dan paksa OKT duduk atas ketul airbatu.

Ada yang baru satu “calit” di lengan baju yang bersaid kena strika karan, lagak diorang macam “3 Susun”. Baru pangkat naik Sarjan, bini pulak lagak lebih lagi “inspektor”. Sebab dek nak berlagak dengan bini jiran ‘prebet cabuk”, lama-lama laki terpaksa kutip ‘angpow’ keliling “bandau” (bandar). Itu sebab, kalau Rahim Nor, Musa Hassan, Ridwan, Norian Mai hilang maruah diri sanggup jadi hamba abdi Mahathir, semua sebab sudah kebiasaan budaya semula jadi pegawai polis PDRM makan duit haram rasuah!!

Pegawai Polis Makan Najis Mughallazah

Pegawai polis yang berjawatan tinggi tak pernah takrifkan rasuah sebagai “duit haram mughallazah najis busuk”. Mereka senang saja bukak akaun masukkan seberapa banyak yang di’offer’. Tanya Hanif Omar, Rahim Nor dan mana-mana pegawai polis atasan yang dah pencen; berjuta juta RM ada dalam bank..!! Tengok banglo masing-masing? Berapa bijik motokar untuk round pusing-pusing?

Inilah yang dipelajari dan teliti-amati dek Mahathir dalam merancang agenda merosakkan sistem perundangan bagi menjaga keselamatan dirinya. Ini jugalah sebabnya rakyat tak boleh harap sangat polis Malaysia untuk mempertahankan kewibawaan undang-undang, hak asasi dan keselamatan mereka. Tengok apa jadi kepada Ezam, Dr. Badrul Amin, Saari Sungip, Tian Chua, Hishamuddin Rais dll. kita taulah!!

Hari ini Norian Mai adalah sekor lagi “anjing Mahathir” yang tersepit buah pelir di kacip dek Mahathir dengan “plyer”. Dubur Norian Mai dah kena sumbu dek Mahathir dengan “screw driver”. Mukanya nampak lebam saja macam muka “babi” hutan kena kejar dek harimau lapar. Bila Norian bercakap, suaranya terputus-putus, buah butir percakapannya tersekat-sekat macam dia diserang penyakit "gangguan saraf”.

Itu bukan sebab apa, puncanya dalam kepala Norian bersarang dosa-dosa beliau mengkhianati sumpah jawatan yang bersaksikan “demi Allah, saya akan menjalankan tugas dengan penuh adil dan sakma”. Tapi, belum pun Norian ini mati lagi, dia dah membelakangi Tuhan yang tidak pernah tidur dan alpa..!! Maknanya, Norian dah kena kutuk Allah swt. sebelum dihumbankan ke dalam lubang 6 kaki macam orang tanam “anjing mampos” saja..!!!!!

“Anjing” Ini Hidup Tanpa “Fitrah”

Tengok berapa banyak ulah-ragam Norian Mai kebelakangan ini. Makin nampak pasukan polis negara ini seperti diurustadbir untuk mempertahankan Barisan Nasional sebagai parti politik. Kadangkala kita tertanya-tanya adakah “anjing-anjing Mahathir” itu tau nilai-nilai kemanusiaan dan undang-undang yang secara semula jadi terbit dari fitrah manusia kurniaan Allah swt?

Contohnya, tidakkah mereka insaf dan berasa kesal dengan membedal orang sesuka hati, menelanjangkan orang dalam tahanan dan menyiksa mereka tanpa belas kasihan. Mereka seakan-akan tidak sedar bahawa apa yang mereka lakukan itu adalah satu kesalahan. Sewajarnya, kesedaran itu harus terbit pula dari perasaan yang timbul dari dalam diri (atas sifat yang dikurnia Allah swt bernama “fitrah”).

Mahathir Berjaya Menukar Fitrah Manusia

Makin nampak sekarang, Mahathir sudah berjaya menyuntik ke dalam jiwa setiap pegawai Polis terbabit suatu perasaan berdendam kepada sesiapa yang membantah kekejaman beliau (Mahathir). Mereka (polis) kian padan ditakrifkan sebagai robot yang tidak ada otak dan perasaan dalam menjalankan arahan yang diberi (oleh Mahathir). Paling kurang, melak-melaknya, anggota Polis seperti disuntik dadah hingga kepala mereka “siol-biol”. Mereka sanggup berperangai macam “babi” hutan liar masuk kampong!!

Akhirnya, berlakulah pelbagai macam perbuatan hina dan zalim-kejam terhadap orang dalam tahanan. Kita cuma terdengar perbuatan seumpama itu hanya dilakukan oleh Gestapo German kepada Yahudi atau Kempitai Jepun kepada kaum Cina dalam Perang Dunia Ke-2!!

Tetapi perangai anggota polis Malaysia lain sikit. Pegawai tinggi mereka orang Melayu. Yang dibelasah sekejam yang kita semua dengar adalah orang Melayu juga. Malangnya, mereka tak ada otak – mereka tak terfikir bahawa yang mengarahkan mereka ialah “mamak malbari” suku terbuang dari Krala. Kan memang bangang Melayu spesis ini, kan?

Norian Mai Bangga Jadi Abdi

Norian Mai dengan bangga membuat kenyataan iaitu, si belukang ini tidak peduli samada suri rumah atau orang tua, beliau akan tangkap jika melakukan kesalahan.

Kita hairan, definasi “kesalahan” yang dimaksudkan oleh si “Bapak Anjing Liar” ini bersalahan dengan pendapat dunia bertamaddun. Jika definasi “kesalahan” itu bermaksud berdemo seperti yang lazim dilakukan oleh aktivitis Reformasi; rasanya warga anggota “Bapak Anjing Liar” itu 100% sudah melanggar fitrah dan tatabicara rasional manusia sejagat.

Bermakna, Norian Mai naik Haji dulu sama macam unta yang membawa beban di belakangnya di kota Mekah. Mungkin lebih banyak pahala yang dilakukan oleh unta-unta itu dari Norian Mai yang kering kontang buah pelirnya dipanggang bahang haba cuaca panas padang pasir kota Mekah.

Mungkin malaikat memandang muka Norian Mai sama macam muka algojo Firaun yang membunuh bayi-bayi lelaki di zaman Musa a.s. Yang pasti, Norian Mai menjadi sumpah-kutukan 20 juta rakyat Malaysia. Walllahu alam…!!

Mahathir Gambaran “Syaitan yang di Rejam”

Mahathir semakin nampak punya muka dan sifat sama seperti seorang yang mencerminkan dirinya sesuai dengan sifat Abu Jahal. Beliau berjaya merosakkan semua ciri kebaikan dan fitrah dalam diri seorang manusia. Jika syaitan itu dilaknat Allah swt dengan ucapan “A’uzubillahi minasyaitani rajiimm”; adalah tidak bersalahan pula “syaitan” itu gambarannya adalah sama dengan Mahathir laknatullah a/l Mohamad Iskandar Kutty al Krala!!

Apakah orang Melayu beragama Islam dan bersolat 5 kali sehari dan melakukan semua tuntutan Allah swt yang kini makan duit rakyat dengan menganggotai Polis; sanggup berpegawaikan “syaitani rajiimm” itu. Sanggupkan mereka berduyun-duyun di belakang Mahathir berjalan seperti angin ke Neraka Jahannam di alam Barzah kelak?

Orang Melayu Tak Akan Lupa

Mahathir kata orang Melayu mudah lupa. Sebenarnya, Mahathir sendiri yang lupa asal-usulnya. Dia lupa barangkali, iaitu setelah dia mampos – Mirzan, Mokhzaini, Mukhriz dan Marina masih ada. Orang Melayu ada peribahasanya…”tak dapat tanduk telinga dipulas…!!”.

Amin Sapiro akan berpakat dengan Persatuan Seni Reformasi untuk mementaskan drama satu babak riwayat “Mandeliar dan Si Kitul” di zaman Melaka di Panggung Negara nanti. Menteri dan pemimpin UMNO, Norian Mai, Eusoff Chin(o), Agustin Paul dan Arifin Jaka akan diberi tiket masuk ‘Free’. Mereka akan diangkut dengan “Black Maria” dari perkampungan kekal mereka di Kajang dan di Sungai Buloh.

Fikirkanlah, sesungguhnya tiada seorang pun hamba Allah yang akan kekal hidup menongkat lagit. Apakah ganjaran di akhirat yang bakal ditunggu ialah Api Neraka? Lakukan kezaliman dari sekarang di dunia ini mulanya………!!

Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO berkerat Rotan)


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 11 Julai 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://tranungkite.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com