TAYANGAN PERDANA ISU MEMALI OLEH UMNO UMPAMA "SI LAKI BERZINA DI DEPAN BINI"…….!!

dah muak dengan sandiwara penipu

SEKEMBALI kami daripada berhijrah, seperti biasa kami berkumpul semula di warong "keramat" yang jadi parlimen kami (orang kampung ini). Tak sangka kuoram kami kian bertambah. Kini dah ramai pula pengunjung baru nampaknya dari anggota parti yang dah tak relevan kepada orang Melayu (ie. Umno ‘ganyot). Sebab ahli-ahli baru dari puak Umno (yang tak diundang tapi dialu-alukan) yang bertandang, mereka di ‘welcome’kan oleh Wak Kroso (taukeh warong) dengan lebih se dozen cangkir-cangkir kopi baru. Mereka dengan selesa bercerita dengan ceria bersama kami kerana bagi kami Warong Wak Kroso memang macam parlimen – demokratik dan tak ada ugutan ISA..!! (heh heh gelakkkkkkk). Memali Yang Kami Tak Lagi Peduli

Saban malam khabarnya, anak paria jual kacang puteh bernama Zainuddin a/h (anak haram) Mamak Maidin itu akan memainkan pita video insiden Memali yang dah tak releven itu – lengkap pula dengan ulasan dan tafsiran serong beliau mengenai Islam dan fatwa syahid bikinan beliau sendiri.

Kita yakin, orang Umno dan PAS termasuk anggota parti Cina, Keling, Mamak, Benggali, Semang dan Jakun yang ikut menuntun. Kita tak sangka, dalam zaman IT ini, orang seperti Zainuddin a/h (anak haram) Mamak Maidin itu masih wujud dalam masyarakat kita. Dia masih hidup mewah dan gunakan duit rakyat untuk cari makan anak bini dengan kerja memusnahkan Islam – macam Yahudi bermusuh dengan Arab di negara Palestin.

Yang bikin kita runsing sikit ialah, setelah habis modal UMNO mengutuk PAS dengan memainkan isu Memali itu; akhirnya orang Melayu dan Islam dah bertekad membenci UMNO sebagai parti yang tak Islamik; kerana takut bahang api yang dinyalakan oleh si Zainuddin a/h (anak haram) Mamak Maidin itu; maka budak Ma’il yang tak cukup sifat "ulamak" itu terkial-kial minta semua parti politik supaya tutup cerita dan jangan ‘story’ lagi. Takut kerana isu itu dan mula ‘makan tuan’ kah? UMNO/BN

Akan Di "Tumbang-antan"kan

Tapi camana cara pemimpin penghisap darah rakyat itu nak tutup mulut orang ha? Bukan mulut tempayan, kan? Kan? Kan? Di Taman Melewar orang PAS bebas bercakap, di Parlimen Fadhi Nor nak bersuara lantang menjawap, malah di warong kami ini orang dah mula mendebatkan isu itu. Dari pantauan rambang, maka kesimpulan rakyat dan orang Melayu (khususnya) sudah condong berkata: UMNO dan Kerajaan Mahathir Kutty dah sampai masa ditumbangantankan dalam p/raya 2003/4 nanti.

Yang paling orang benci cerita Memali ini ialah anggota polis (yang dah pencen) kerana terasa berosa besar dipaksa terlibat membunuh orang kampung di kampung Memali. Ada yang separuh gila rasa berdosa sepanjang hayat bila teringat wanita dan kanak-kanan ditembak dengan peluru hidup hingga menggelosok terkapai-kapai mengalir darah merah dari tubuh macam kambing disembeleh. Tapi Musa Hitam dan Mahathir boleh lagi tidur lena walaupun dengan mimpi ngeri tentang Memamali.

Bertanya kita, apakah mereka layak dianggap sebagai pemimpin rakyat? Lebih-lebih lagi jika "Memali Slaughter-house" itu tidak pernah di bawa kemuka "Royal Enquiry" – sebaliknya tiba-tiba saja si Zainuddin a/h (anak haram) Mamak Maidin itu terus memainkan pita yang disunting sendiri di RTM? Bukan main celupar fatwa laknat yang dihidangkannya di TV M’sia. Itu macamkah politik UMNO?

Memali Menggali Kubor UMNO/BN

Hematnya, insiden Memali bukan isu PAS. Ia lebih melibatkan orang Melayu dan agama Islam. Maknanya ia adalah isu semua orang Melayu termasuk UMNO juga. Mengalihkan isu itu dan memfokuskan kepada PAS sebagai umpan politik UMNO menyemai kebencian terhadap parti itu (PAS); adalah 100% ‘backfire" kepada UMNO semula.

Kerana itu, orang Melayu semakin benci kepada UMNO..!! Orang tak percaya lagi kepada parti itu sebagai parti yang mampu mendokong Perlembagaan. Sebaiknya, orang mentasirkan UMNO dan pemimpin mereka akan buat apa juga (waima melakukan pemyembelehan rakyat beramai-ramai) asalkan boleh terus berkuasa.

Nampak sekarang yang releven bagi pemimpin UMNO/BN hanya kepentingan perut saja. Membunuh dan memenjara rakyat, mengugut dan menyiksa, berdendam-fitnah dan mengadu-domba sudah tak jadi salah lagi. Itu sebab negara dah tak tentu arah. Islam dipaksa ikut fatwa "nabi" mereka bernama ayatullah Madey Kote..! Pemimpin UMNO

Kamuntingkan rakyat Sewenang-wenang

Hari ini, berapa ratus nyawa yang teraniaya kerana di kurung di Kamunting? Anwar dipenjara 15 tahun atas tuduhan palsu tanpa bukti bersebab dari arahan Mahathir kepada Hakim haprak yang mengharap upah duit…! Islamikkah UMNO ini?

Tak cukup dengan itu, rasuah dan penyelewengan wang rakyat bernilai ratusan billion ringgit disonglap oleh pemimpin UMNO dan suku-sakat mereka. Mahathir tegak mempertahankan mereka – terbaru ialah Khir Toyo MB Selangor. Cerita Rafidah, Mohd Taib dan mereka sezaman dengan haprak-haprak itu dah tak terbaca lagi. Apsal fail itu disimpan di locker Mahathir?

Tengok sajalah, di Johor rakyat negeri itu mengalami catuan air hingga minum air parit berkuman bakteria; sementara orang Singapura jual air ke JB. Itu semua rasuah Mahathir dan UMNO lahhhhhh…apa lagi? Itulah dia dosa mereka kerana menyokong UMNO/BN dalam P/raya 1999, apa tak nyer..!!

Pemimpinn UMNO Berzina Rakyat Dapat Bala

Kalau nak cerita pasal kekecundangan UMNO/BN memang tak cukup lidah nak cakap. Siingkat kata, karenah pemimpin UMNO/BN memimpin rakyat negara ini umpama seorang laki (suami) berzina didepan bini (isteri) sendiri..!! Tapi bila ditanya, sang laki akan kata "aku cuma bersetubuh saja – macam kita buat selalu…Biasalahhhhhhhh….!!"

Pemimpin UMNO dah tak kenal lagi mana yang haram dan yang halal. Mereka tak tau halal-haram lagi..!! Bagi mereka maksiat dah sebati dalam darah-daging dan jantung-limpa mereka. Hingga membunuh dan menyeksa pun tak jadi pasal. Puncanya, pemimpin UMNO dah lama mula main mata ikut perangai Yahudi yang diimpot dari Tel Aviv fsn Ameriks.. Mereka tak pandang orang Melayu sebelah mata lagi. Bagi pemimpin UMNO, orang Melayu mudah dibeli murahan. Orang Melayu cepat lupa, mudah terpengaruh dengan pujuk rayu dan duit hasil kontrak bina ‘apa ke bendanye’.

Relevenkah UMNO/BN Kalau Begini?

Bagi pemimin UMNO yang mengaku Melayu macam Mahathir haprak dan Zainuddin a/h (anak haram) Mamak Maidin itu, mereka cuma belajar bercakap Melayu dan pakai songkok hitam dan baju teluk belanga – dengan pakai paspot UMNO, mereka boleh main sandiwara putarbelit lidah macam Keling pariah keturunan asal mereka – nawaitu afdhal mereka cuma untuk jual Wanita dan Puteri UMNO jadi "pelacur murahan" di kaki lima Chow Kit macam sekarang.

Pemimpin UMNO yang jantan pula disuruh songgeng bontot memasing dan saling liwat meliwat sesama sendiri – sementara mulut mereka disuap dengan rasuah. Ulamak UMNO disuruh baca kitab dan diarah baca khutbah ikut skrip si tukang bagi makan "kakak tua" yang bertakhta di Puterajaya.

Media UmnoCino akan memainkan trumpet sementara pegawai tinggi awam macam polis, BPR, Mahkamah dan tentera akan disuruh bertandak ikut rentak dan seruling-bangsi yang ditiup dari bumbung mahligai ‘airmata rakyat’ di Puterajaya.

Akhirnya, senario yang nampak; rakyat akan disuruh tepuk tangan dan dibagi nasi bungkus dan diupah 10 ringgit sorang. Yang 100 billion ringgit di Perbendaharaan masuk kantung pemimpin dan kroni UMNO/BN – difarait sesama "geng Mamak" yang sahih bernafsu ganas. Seiapa diantara rakyat yang membantah akan dihumbankan kedalam penjara dibawah Akta ISA. UMNO

Pengkhianat Amanah Rakyat

Kalau begitu, bolehkah UMNO/BN dipercayai lagi dalam P/raya 2003. Tengoklah di Ketari nanti, berapa punya "kotor" taktik UMNO dan BNnya untuk memenangi kerusi kosong terpendek itu…!!

Kita sebagai rakyat kena sedar apa nilai kemerdekaan yang kita mahu bina. Pilih salah satu dari dua – ie. samada nak terus jadi bangang buta-tuli dijual murahan atau berani berdiri dan menentang kecurangan, perhambaan dan perlekehan oleh sekelompok pemimpin yang sama nawaitu dengan Kominis mentadbir rakyat jelata?

Mungkin p/raya kali ini puak yang tak bertermaksih kepada rakyat ini akan terus memerentah. Tapi kalau dah 3 atau 4 negeri berjaya dirampas Pembangkang (macam Kelantan dan Terengganu); pasti maruah mereka tercabar..! Apa mereka nak buat? UMNO/BN nak isytihar Undang-undang Darurat di negara ini sebab kalah sabung?

Jadi, sebelum menconteng arang di muka anak-bini dan zuriat yang terkemudian, berfikirlah sendiri..!! Orang Melayu dah makin tersepit. Lapangkan ruang bertindak dengan menghumbankan kerajaan UMNO/BN ala KOMINIS!

Itu saja Amin Sapiro nak ingatkan sikit.

Amin Sapiro
(Bekas Ahli UMNO Berkerat Rotan)............................................
Terbitan : 17 Mac 2002

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah Penerangan dan Dakwah, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : tranung2000@yahoo.com