Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite


Apabila Tikus Mengaum Seperti Singa Sarkas !

Epsisod Membelasah PAS

Nampaknya saya telah membuat ramalan yang tepat mengenai ucapan Mahathir dalam Perhimpunan Agung UMNO melalui tulisan saya yang bertajuk “Perhimpunan Agung Membelasah PAS’ pada beberapa hari lalu. Manusia usang Presiden UMNo tersebut kali ini mengulangi cerita basi berbau hanyirnya, dengan menuduh PAS memperalatkan isu Anwar untuk meraih undi dalam pilihanraya lalu. Si gila itu menuduh lagi dengan mengatakan PAS sanggup berbuat apa sahaja hatta berkempen untuk DAP dan menjulang Roket sambil berteriak '‘Allahu Akbar”. Cerita basi keluar lagi dari lidah dustanya dengan mengatakan ,”Bagi Pas, membuat dakwaan yang bertentangan dengan ajaran Islam umpamanya Allah mencarut, Pas adalah Islam dan Islam adalah Pas adalah perkara kecil. Yang penting bagi Pas ialah untuk memenangi pilihanraya”

Saya tidak sempat untuk mengira entah kali seribu atau sejuta si gila itu mengulang-ulang cerita basi yang anjing kurap pun tak sudi mendengarnya. Kesian si Mamak Tongkang ini sudah takde modal lagi nak menghentam Pas. Kalau tak ulang cerita basi nampaknya tak lena tidur dia. Tak kenyang makan mungkin.

Episod Menghentam Nabi s.a.w

Kemudian Mamak Tongkang ini mahu berlagak lagi macam ulamak besar ( tak mahu kalah dengan ulamak-ulamak PAS), membaca doa penutup di akhir ucapan basinya dengan meminta perlindungan dari hasutan iblis dan syaitan dan daripada nafsu tamak. Walhal beliau sendirilah yang menjadi bapak syaitannya. Mana tidaknya, untuk kesekian kalinya si gila itu menunjukkan kebenciannya yang tidak dapat ditahan-tahan kepada Nabi Muhammad s.a.w. dengan mengatakan, “ Hanya yang diperlukan ialah bersyukur kepada Tuhan. Nikmat dan rezeki yang kita dapati bukan daripada orang yang menyampaikannya. Jika tidak orang itu, orang lain yang akan menyampaikannya. Jadi kita juga tidak perlu berterima kasih kepada Nabi Muhammad s.a.w. Jika tidak Nabi Muhammad, orang lain yang akan diutuskan untuk menyampaikan agama Islam. Oleh itu tidak perlulah kita mengagung-agungkan Nabi Muhammad. Memadailah dengan bersyukur kepada Allah s.w.t. sahaja”.

Na’uzubillah. Celaka dan sial apakah manusia bernama Mahathir ini ? Sampai begitu sekali bencinya kepada Nabi s.a.w. Kalaulah Syaidina Umar r.a masih hidup, nescaya si puaka Mahathir ini akan dikerat lehernya. Jadi apa bezanya antara si murtad ini dengan Salman Rushdie dan Taslima Nasreen? Sudah sah dan jelas bahawa si Mahathir ini menjadi kafir murtad untuk kali ke sekiannya. Apakah beliau menyangka Allah ‘tersilap’ memilih dan melantik Nabi Muhammad s.a.w. membawa agama Islam ke sekalian alam ? Adakah beliau menyangka bahawa beliau lebih bijak lagi dari Nabi Muhammad s.a.w. ? Nampaknya si murtad celaka ini mahu membentuk ‘Melayu Baru’ yang bersikap kurang ajar hatta perlu bersikap kurang ajar dengan menghina dan merendah-rendahkan Nabi s.a.w. sekalipun. Yang paling menyedihkannya, tiada seekor pun manusia yang bernama Melayu yang mengaku Islam di kalangan 2500 perwakilan parti UMNo bangsat itu yang menegur ucapan paling jijik oleh Mamak Tongkang tersebut. Adakah mereka semua sudah bersumpah dan bertekad untuk sehidup semati dengan Mahathir terjun ke dalam Neraka Jahannam, sama seperti bala tentera Firaun yang tenggelam di Laut Merah dahulu ? Tidak meragukan lagi bahawa Mahathir memang murtad dan wajib dibunuh. Semoga Allah s.w.t. mengutus seseorang untuk membunuh manusia sesat itu secepat mungkin.

Episod Membelasah Anwar Kali Ke 2

Walaupun sudah hampir dua tahun Anwar disingkirnya, namun ‘badi’ Anwar masih lagi melekat di badannya. Biasanya orang yang sudah mati sahaja akan terkena badinya kepada orang yang masih hidup. Orang yang masih hidup yang mudah terkena badi pula biasanya mereka yang lemah semangat. Adakah Mamak Murtad itu termasuk dalam kategori orang yang lemah semangat, hinggakan terkena badi Anwar beratus-ratus kali dan mengigau dimana-mana dia berada ? Dalam perhimpunan agung UMNo pertama selepas Anwar dipecat, si murtad itu menyerang Anwar bertubi-tubi seperti orang kerasukan syaitan. Anwar yang sudah disumbatnya 6 tahun dalam penjara dirasakan masih belum mencukupi untuk diajarnya. Pembohongan ke seantero dunia mengenai ‘salahlaku seks’ Anwar nampaknya masih belum meyakinkannya yang orang akan percaya dengan ceritanya. Kesian sungguh dengan Mamak Gila itu kerana sudah bertong-tong air liur basinya keluar untuk memberi penjelasan kepada umat manusia, namun beliau sendiri tidak konfiden dengan ceritanya mengenai salahlaku seks Anwar. Maka diulang lagi hikayat dongengnya dalam perhimpunan agung UMNo kali ini.

Antara lain, si gila itu berkata, “ Penyingkirannya bukan konspirasi, dia bukan disingkir kerana politik saya atau politik UMNo. Dia disingkir kerana MORALnya yang buruk yang menjadikannya tidak sesuai untuk memegang jawatan Perdana Menteri Malaysia. Bolehkah saya berdiam diri dan membiarkan orang seperti ini terus berada dalam kerajaan dan bakal menjadi Perdana Menteri negara ini ?

Wahai Mamak Gila, kalau betul Anwar itu bermoral rendah, mengapa hang tak berani naik mahkamah untuk memberi keterangan di depan hakim beruk hang tu ? Hang cuma berani bertempik ke hulu ke hilir dengan menggunakan kedudukan hang yang kebal undang-undang itu untuk menghentam Anwar yang terkurung di penjara. Kalau hang betul-betul anak jantan, kenapa tidak berani bersemuka dengan Anwar di mahkamah, sebaliknya hang memerintahkan Ariffin Jaka supaya walau dengan apa cara sekalipun, jangan sekali-kali memanggil hang ke mahkamah. Satu dunia hang menjaja yang hang ada bukti kukuh, habis kenapa tak dedahkan bukti kukuh hang tu di mahkamah supaya si beruk Ariffin Jaka boleh mendengarnya. Bukti kukuh kepala bapak Kutty hang !! Hang mengaum macam singa ke sana ke mari menceritakan kununnya salahlaku seks Anwar, tapi bila disapina ke mahkamah, hang lari berdesit macam tikus dikejar kucing. Inikah anak jantan yang bergelar Wira Dunia Ketiga yang diagung-agungkan sangat oleh si bebal dan si tolol dalam UMNo ?

Sudahlah Mahathir si Mamak Gila, hanya si bangang dan si bebal sahaja yang masih beku otaknya dan kering hatinya, yang masih lagi bertuhankan anda. Mungkin mereka sudah bertekad untuk terjun sama ke dalam neraka bersama anda dan Daim si Qarun itu. Malang sungguh Wan Tempawan melahirkan anak yang sial dan celaka seperti anda ini wahai Mahathir. Dalam ramai-ramai anak yang dilahirkan oleh Wan Tempawan, hanya anda sahajalah yang menjadi manusia terkutuk, laknat dan bangsat, yang sanggup menghina Nabi s.a.w., menghina dan mempersendakan hukum-hukum Allah s.w.t., dan menjatuhkan maruah orang lain dengan sebegitu jahat. Sebuas-buas singa pun tidak akan sampai seganas dan sekejam anda. Saya percaya jika ibu anda masih hidup, dia sama sekali tidak redha mempunyai anak seperti anda. Dan anda pula, amat malang mempunyai isteri yang bebal dan sial, yang tidak tahu menasihati suami sendiri ke arah kebaikan, sebaliknya menjerumuskannya ke jurang kebinasaan. Jika anda berani menghina Nabi s.a.w. dengan mengatakan kita tidak perlu berterima kasih kepada Nabi Muhammad s.a.w. kerana membawakan ajaran Islam, maka tidak ada sebab untuk saya tidak berani menghina ibu anda dan isteri anda Siti Hasmah itu. Andalah sejahat-jahat manusia yang pernah dilahirkan di atas mukabumi Malaysia ini wahai Mahathir. Jika Abu Jahal itu sejahat-jahat manusia yang dilahirkan di bumi Makkah di zaman Nabi s.a.w. maka anda Mahathir, adalah sejahat-jahat manusia yang pernah wujud di mukabumi negara ini semenjak zaman Kesultanan Melayu Melaka lagi.

Sejahil-jahil Tunku Abdul Rahman pun beliau tidak pernah menghina Nabi s.a.w. malah di zaman Tunku beribu-ribu kaum bukan Islam memeluk Islam melalui PERKIM. Tetapi di zaman anda menjadi Perdana Menteri, jangankan beribu-ribu yang memeluk Islam, tetapi berpuluh ribu yang murtad keluar Islam. Semaklah senarai mereka yang telah menukar namanya kerana memeluk agama lain di Jabatan Pendaftaran Negara itu. Di zaman anda menjadi Perdana Menteri, murtad begitu subur tetapi Islam semacam nak terkubur.

Aku berdoa kepada Allah s.w.t. supaya anda mati dalam keadaan paling hina, paling aib dan paling azab wahai musuh Allah ! Semoga celakalah wahai manusia yang membenci Nabi s.a.w. Semoga terlaknatlah anda wahai manusia munafik berhati kering berjiwa serigala yang bertuhankan iblis dan syaitan. Semoga anda tidak mendapat rahmat Allah di dunia dan akhirat wahai musuh Nabi s.a.w. Semoga Allah s.w.t. menggerakkan hati salah seorang hambaNya untuk membunuh anda wahai Mamak Gila yang sesat lagi menyesatkan !!

Cucu Datuk Bahaman


        Ke atas

Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com