Laman Tranung Kite Cyberlink

 

Tiada Kemiskinan Di Sabah

Pada hari terakhir kempen pilihanraya Sabah, MM telah berucap di hadapan ribuan rakyat Sabah di Stadium Likas, "Dalam pemerintahan BN, tiada lagi ...apa nama... kemiskinan di Sabah! Murtadlah saya jika tuan sekelian dapat melihat kemiskinan ...apa nama... di Sabah!" (Begitu senang orang UMNO mempertaruhkan iman)

Sorang apek yang berkerja sebagai tukang jahit merasa sangsi dengan kenyataan MM. Lalu beliau menegur, " Aiyaaa Dato Seli, gua talak percaya lu punya celita. Buktikan pada gua." MM pun membalas,"Saya boleh...apa nama...buktikan pada awak tiada kemiskinan ... apa nama... di Sabah. Tapi kamu mesti ikut SYARAT saya." Tanpa berlengah apek itu mengangguk. "Gua ikut lu punya syalat." Dengan di"escort" oleh pengawal keselamatan, MM dan apek pun pergi melawat satu kawasan setinggan yang paling daif sekali di Sabah.

Diakhir lawatan apek pun berkata, "Lu manyak butut. Talak bohong punya. Gua talak nampak kemiskinan langsung! Tapi lu punya syalat. Aiyaaa... Hati gua manyak susah ooo JALAN TUTUP MATA."

This product is protected by copyright laws.
Copyright (C) 2000 DDNN BROADCASTING, Inc.
All Rights Reserved
ddnn@hotmail.com
Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com