Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite

Astora Jabat akan dibuang oleh Utusan Meloya ?

Khabar-khabar angin yang bergema sekarang ini ialah kemungkinan besar penulis dajjal Astora Jabat akan dihentikan ruangan dan perkhidmatannya dengan Utusan Meloya. Menurut ceritanya MahaFiraun amat murka terhadap Astora Jabat dan telah berkeputusan menurunkan ‘bala’ keatas hambanya dari Pattani itu ekoran dari prestasi Astora Jabat yang terlalu teruk dalam perdebatan dengan Ustaz Asri di Bukit Mertajam baru-baru ini. Dikatakan bahawa pengakuan Astora Jabat bahawa beliau adalah badut upahan kerajaan UMNO-BN sangat dimurkai oleh Yang MahaFiraun, Dr Mahathir. Sepatutnya Astora jangan sekali-kali mengesahkan anggapan ramai bahawa beliau adalah badut upahan UMNO terutamanya di pertengahan perdebatan yang jelas mendedah dan menonjolkan kelemahan Astora Jabat yang cetek ilmu dan fahamannya tentang ajaran agama Islam.

Astora Jabat kini sudah menjadi ketulan taik yang terlalu busuk yang mengulas dalam perut Dr Mahathir dan mesti dikemut keluarkan melalui lobang keramat Dr Mahathir.

Sekiranya khabar-khabar angin tersebut menjadi kenyataan, maka Astora Jabat hanya boleh menyalahkan dirinya sendiri. Sebagai pendatang asing ke negara ini beliau memileh jalan yang keji dan mungkar untuk menyara hidupnya bersama isterinya dari Maghrebi itu. Astora Jabat menyara hidup secara menghina para ulamak Islam dan membantu UMNO menyesatkan orang Islam dinegeri ini. Astora Jabat yang berasal dari Pattani itu menyara hidup keluarganya melalui penulisannya yang mengampu Dr Mahahthir dan UMNO dan membantu tentera-tentera iblis ini menyekat dan menindas agama Islam di Malaysia..

Jelas selepas mendengar hujah-hujah Astora Jabat di perdebatan di Bukit Mertajam tersebut bahawa Astora menulis rencananya mengenai isu-isu agama Islam dalam Utusan Meloya untuk membodek Dr Mahathir dan UMNO demi mengisi perutnya dan perut anak isterinya dan bukan semata-mata kerana Allah. Astora Jabat tidak kisah samasekali bahawa cara beliau mengisi perut keluarganya itu boleh menyesat dan memesongkan ramai umat Islam di negara ini. Apa dia peduli. Malaysia bukan negara asalnya.

Astora Jabat jangan rasa tersinggung. Astora telah menjelaskan di Bukit Mertajam bahawa Astora bukan menghentam ulamak dari segi peribadi mereka tetapi pemikiran dan pandangan mereka. Dalam nada yang sama saya bukan mengkritik peribadi Astora Jabat tetapi mengkritik hanya cara pemikiran dan cara saraan hidup Astora Jabat yang boleh mempengaruhi dan merosakkan aqidah ramai orang Islam di Malaysia yang fahaman agama mereka sama ceteknya dan berkepentingan seperti Astora Jabat.

Sama-sama kita nantikan kesahihan khabar-khabar angin bahawa Astora Jabat akan diusir keluar bukan saja dari Utusan Meloya malahan mungkin juga dihalau keluar dari Malaysia.

Wassalam Tarabulsi


        Ke atas

Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com