Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite UMNO
PEROMPAK
WANG
RAKYAT !


Perbincangan ‘Perpaduan’ Melayu: Mungkin supaya DAP serba salah dan keluar BA?

Assalamualaikum,

Perbincangan ‘Perpaduan’ Melayu: Mungkin supaya DAP serba salah dan keluar BA?

Tadi rakan ditempat kerja bertanya,” Betul ke Ustaz Fadzil Noor dan Wan Azizah dah setuju nak jumpa Mahdey. Tak jeran ke?”

“Kan Dato Fadzil Noor dah tegaskan dalam khutbah raya, as far as PAS is concerned perpaduan itu hanya berlandaskan Islam dan keadilan. Wan Azizah pun menolak walau pun sekali imbas nampak macam dia bagi ruang pada UMNO," jawab saya.

“Sia-sialah segala perjuangan dan sacrifice kita kalau depa setuju berbincang dengan Mahdey,” tegas rakan saya itu. ”Nanti PAS dan Keadilan bercekak pulak dengan DAP kalau depa pi jumpa Mahdey. DAP would be in a dilemma. Orang Cina akan hentam DAP. Silap hari bulan DAP terpaksa keluar BA. Ini agaknya satu dari niat busuk UMNO”.

Ia tak ia jugak. Betul kata rakan saya tu. Kalau PAS dan Keadilan setuju berbincang pasal “perpaduan” Melayu seperti diumpankan oleh UMNO, memang ada kemungkinan DAP akan jadi sensitif dan ambil hati. DAP akan berasa serba salah kepada orang-orang Cina, dan mungkin juga akan ada suara-suara yang mendesak DAP tinggalkan BA. Mungkinkah ini antara niat jahat disebalik pelawaan UMNO itu???

Diharap YB Dato Fadzil Noor dan Datin Seri Wan Azizah akan ambil kira sensitiviti DAP. Jangan ketepikan kemungkinan bahawa perpecahan BA adalah antara ajenda tersembunyi UMNO. Kalau ini antara niat busuk UMNO, maka sebaik saja DAP keluar dari BA atas desakkan orang Cina, UMNO akan serta merta membelakangkan PAS dan Keadilan.

Kalau itu senario yang akan berlaku maka ekoran dari kena terpedaya itu, mungkin ramai penyokong PAS dan Keadilan yang akan terasa “disillusioned” dengan kepimpinan BA. Mungkin ada pula yang akan tinggalkan PAS dan Keadilan.

Semoga Allah pelihara perjuangan yang suci ini dan lindungi pemimpin-pemimpin PAS dan Keadilan dari terpedaya dengan tipu-helah serta mainan kotor Dr Mahathir dan UMNO.

Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Tarabulsi
4 Januari 2001.


        
Ke atas  Balik Menu Utama    Tarikh Artikal : 5 Januari 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com