Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite UMNO
PEROMPAK
WANG
RAKYAT !


Perhimpunan BBM “Tak akan Melayu hilang di dangdut, premis arak & judi, ..."

Assalamualaikum wm wbt,

Kepada Badan Bertindak Melayu (BBM) yang akan mengadakan perhimpunan ‘Tak Akan Melayu Hilang Di Dunia” pada hari ini 4 Februari, 2001 di PWTC (atau pun di venue asal di Kampong Bharu), ingin diingatkan bahawa adalah membawa kepada syirik jika dikatakan Melayu tak akan hilang di dunia. Bukankah beberapa kaum seperti kaum ‘Aad (lihat Al Quran, Surah Al A’raaf ) telah dilenyapkan dari muka bumi ini kerana mengingkari perintah Allah SWT.

Sepatutnya BBM yang terdiri dari barua-barua Mahathir mengubah thema perhimpunan mereka itu kepada : "UMNO Bersumpah Tak Akan Melayu Hilang Di Premis Maksiat”.

Thema yang dicadangkan tidaklah membawa kepada syirik. Malah ianya tepat sekali sebab selagi UMNO yang munafik itu memerintah negara ini, selama itulah orang Melayu tak akan hilang di dangdut, di pub (tempat minum arak), di premis perjudian, dan lain-lain premis maksiat dan kemungkaran. Premis-premis maksiat ini terus ujud kerana UMNO menggalakkannya, kerana UMNO melesenkannya, dan UMNO menganggapnya tidak haram sebab ianya berlesen dan berpermit.

Thema baru yang dicadangkan ini juga sesuai kerana pemimpin-pemimpin UMNO yang mengaturkan perhimpunan tersebut terdiri dari kaki perogol budak perempuan di bawah umur, kaki perasuah, kaki main betina, kaki sental arak, kaki mentedarah duit haram, kaki sental duit rakyat, kaki penipu..dll.

Muka-muka yang memimpin BBM adalah mereka yang terhutang budi kepada Mahathir. Umpamanya, Rahim Tamby Chik yang telah diselamatkan oleh campurtangan Mahathir dari tuduhan merogol dan rasuah. Ha ha ha ha..Ibrahim Ali Al Kataki, pernah diberi jawatan Timbalan Menteri kerana jasa-jasa beliau menjalankan ajenda-ajenda kotor Mahathir. Ini muka-muka pembodek Mahathir, dan mereka sanggup lakukan apa sahaja untuk memastikan Mahathir terus berkuasa sebab kalau Mahathir jatuh, mereka akan diheret ke mahkamah atas kesalahan-kesalahan mereka yang selama ini tidak dapat diambil apa jua tindakan undang-undang kerana mereka dilindungi Mahathir.

Kehadiran Mazlan Harun sebagai salah seorang pemimpin BBM tidak menghairankan. Bukankah bapa beliau, Dato Haron Idris yang telah memujuk Tun Abdul Razak supaya diterima Mahathir kembali ke dalam UMNO. Bukankah Mahathir yang merancangkan rusuhan perkauman Mei 13, 1969. Dan bukankah trajedi pertumpahan darah Mei 13 itu telah dimulakan dari rumah Dato Haron Idris di Kg Bharu.

Nampaknya kini Mahathir bergabung semula dengan keluarga Dato Haron Idris untuk membuat ulang tayang peristiwa berdarah Mei 13, 1969. Sejarah telah membuktikan bahawa UMNO sanggup mencetuskan huru-hara dan pertemporan darah semata-mata untuk terus berkuasa melalui pengistiharan dharurat.

Terlalu jelas bahawa niat sebenar BBM dalam menganjurkan perhimpunan “Tak Akan Hilang Melayu Di Dunia” adalah untuk cuba mengujudkan suasana ketegangan antara kaum. Tidak boleh diketepikan kemungkinan bahawa dalam masa-masa yang berhampiran ini beberapa orang upahan UMNO (mungkin bebudak Sulaiman Brandy) akan buat kacau untuk mencetuskan huru hara dan rusuhan perkauman.

Dan peluang untuk bebudak Sulaiman Brandy bertindak hanya dua minggu dari sekarang. Dalam masa dua minggu selepas perhimpunan BBM akan diadakan pula satu lagi perhimpunan yang juga sensitif mengenai diskriminasi perkauman di Malaysia. Sekali imbas perhimpunan untuk membincangkan isu diskriminasi kaum ini kelihatan sebagai initiatif sebuah badan NGO yang lain bersama-sama pihak pembangkang. Tetapi awas. Sudah pun diterima maklumat (yang belum dapat dipastikan kesahihannya) bahawa UMNO mendalangi perhimpunan diskriminasi perkauman tersebut. Rupa-rupanya ada kaitan antara perhimpunan BBM hari ini dengan perhimpunan diskriminasi perkauman yang akan diadakan dua minggu dari sekarang. Jelas kelihatan negara sedang dibawa menuju kearah huru-hara rusuhan perkauman.

Niat jahat UMNO untuk mencetuskan rusuhan perkauman ini begitu jelas kelihatan dengan poster-poster ‘keris terlanjang’ berlatar belakangkan warna merah (lambang darah).

Menurut seorang kenalan UMNO, tarikh 4 Februari telah dipileh untuk menakutkan orang Cina. Angka empat sangat ditakuti orang Cina sebab angka 4 itu melambangkan kematian. Dari tarikh yang dipileh itu pun jelas dan terang bahawa niat UMNO adalah untuk mengujudkan suasana ketegangan yang boleh membawa kepada rusuhan kaum dan seterusnya pengistiharan dharurat.

Andai kata tercapai niat jahat UMNO itu, dan tercetuslah pesta bunuh membunuh antara Melayu UMNO dan kaum Cina, maka yang bertanggungjawab merancangkan pesta pembunuhan itu semestinya adalah Dr Mahathir dan UMNO. Ini suatu yang nyata, terang lagi jelas.

Dan pihak polis juga turut dipertanggung jawabkan. Polis terang-terang telah bersubahat. Polis telah mengeluarkan permit walau pun akur akan potensi perhimpunan BBM anjuran UMNO itu untuk mencetuskan huru-hara. Polis hanya tolong ubahkan venue dari Sulaiman Club, Kg Bharu kepada PWTC. Memang patut dan tepat sekali kalau polis dicap sebagai anjing-anjing Mahathir.

Orang BA harus bersedia menghadapi apa pun kemungkinan. Buatlah persiapan yang perlu, dan jangan lupa lakukan solat tahajud sebab Rasulullah SAW tak akan bawa bersama untuk perang jihad mereka-mereka yang tidak melakukan solat sunat tahajud.

BA boleh memintas dan mematahkan rancangan jahat UMNO tersebut.

Di kemuncak isu Suqui, apabila Hishamuddin auww Hussein ( ‘auww’ untuk pondan, ‘bin’ itu untuk lelaki ) mengarahkan gengster-gengster Pemuda UMNO membuat kacau di Dewan Perhimpunan Cina, pemimpin-pemimpin BA telah berjaya meredakan ketegangan dengan memberi jaminan bahawa orang-orang Islam BA akan melindungi kaum Cina jika kaum tersebut diserang oleh Melayu UMNO.

Kenyataan-kenyataan yang memberi jaminan untuk melindungi kaum Cina tersebut perlu diulangi oleh pemimpin-pemimpin BA pada masa sekarang ini. Ini caranya untuk memintas rancangan jahat UMNO tersebut. Kita perlu dengan tegas memberitahu UMNO bahawa keris telanjang mereka itu akan memakan tuannya sendiri.

Allahu Akbar ! Allahu Akbar ! Allahu Akbar !

Tarabulsi

10 Zulkaedah 1421
(4 Februari 2001)


        
Ke atas  Balik Menu Utama    Tarikh Artikal : 4 Februari 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://tranung.tripod.com/ dan Email : dppkd@hotmail.com